Viatjar amb bomba d’insulina, què tenir en compte?

Quan comencem a planificar les desitjades vacances és molt probable que ens sorgeixi un dubte: què haig de posar en la meva maleta si porto una bomba d’insulina?

Et recomanem seguir aquests consells abans de sortir de viatge.

1. Emporta’t el doble de material

En la maleta, has de portar almenys el doble de material del qual preveus que utilitzaràs mentre estiguis fora de casa.
Checklist o llista de material indispensable

El material que et recomanem que portis en la maleta és:

1 -Insulines ràpida i lenta.
2 – Catèters.
3 – Reservoris.
4 –  Punxadors.
5 – Piles.
6 – Programació de la bomba d’insulina: basal, ràtio, factor de sensibilitat, objectiu glicèmic. Pots descarregar aquesta informació en l’ordinador des de la teva casa o demanar-la-hi al teu equip de diabetis.

També serà necessari que portis:

1 – Glucòmetre.
2 – Punxador per realitzar la glucèmia.
3 – Agulles pel punxador.
4 – Tires reactives de glucosa/cetona.

2. El material, sempre al costat de tu

El primer a tenir en compte és el mitjà de transport en el qual viatjaràs. En cas que et desplacis amb avió serà necessari que portis tot el material com equipatge de mà en la cabina de l’aparell. Per tant, tingues en compte les mesures i el pes de la maleta perquè no sigui necessari facturar-la. Pots posar el material en una motxilla petita o en una bossa. En cas que viatges amb algú de confiança, seria recomanable repartir el material en dues maletes per si hi hagués algun extraviament.

Si viatges amb cotxe o autocar, no guardis la insulina en el maleter, ja que pot aconseguir temperatures molt elevades i pot perdre la seva acció. La temperatura ambienti a la qual s’exposa la insulina no ha de superar els 30ºC (entre 15ºC i 29ºC). Segueix els nostres consells per preservar la insulina en situacions de calor.

3. Viatja sempre amb la teva pauta alternativa d’insulina

Pot ser que durant les vacances la bomba d’insulina s’espatlli o decideixis desconnectar-la temporalment (per exemple, mentre gaudeixes d’un bany en la piscina o durant uns dies). En qualsevol cas, és necessari que portis sempre una pauta alternativa d’insulina lenta i ràpida, que el teu equip de diabetis t’ajudarà

a calcular. A més de les insulines, recorda portar agulles per poder administrar-la.
4. Hidrats de carboni i glucagó, a mà

És molt important portar a mà aliments per remuntar hipoglicèmies: hidrats de carboni d’absorció ràpida (sucre, sucs de fruites, gels de glucosa) i hidrats de carboni d’absorció lenta (galetes, palets de pa, barrites de cereals…).

Recorda portar sempre el glucagó i llegir atentament la guia sobre com utilitzar-ho. Pots mantenir el glucagó a temperatura ambient (menys de 25ºC) tenint en compte que fora de la nevera el seu període de validesa es redueix a 18 mesos.

5. No oblidis l’informe mèdic i la targeta sanitària

Si viatges a un país de parla no hispana és recomanable traduir l’informe mèdic a l’anglès. En cas d’urgència, aquesta informació seria d’utilitat per a l’equip mèdic que t’atengués.

També és molt útil portar la Targeta Sanitària Europea o un segur metge privat en cas que el país al que viatges no pertanyi al territori de l’Espai Econòmic Europeu (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa).

6. Anota’t els telèfons d’urgència

Has de portar anotats els números de telèfon de contacte del servei tècnic de la bomba d’insulina i del teu equip de diabetis de referència per si has de contactar amb ells durant el viatge.

7. Comprova si canvies de fus horari

Si viatges a un lloc en el qual hi ha un canvi d’hora respecte al teu país d’origen, hauràs de canviar l’horari de la bomba d’insulina quan arribis a la teva destinació.

Amb tot això llest, ara solament ens queda gaudir de les merescudes vacances. Que tinguis bon viatge!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s