El consum moderat de pernil serrà podria ajudar en el control glucémico

El grup d’investigadors de la Càtedra de Risc Cardiovascular de la Universitat Catòlica Sant Antonio de Múrcia (UCAM) ha aconseguit en els últims mesos resultats que demostren l’efecte positiu de certs pèptids presents en la carn guarida llarg temps, com el pernil serrà, sobre la salut, entre els quals es troben el control de la diabetis.

Captura-de-pantalla-2018-03-16-a-las-6.04.05-537x349
Segons informa la institució docent en un comunicat, entre els resultats obtinguts en el projecte europeu Bacchus en el qual han participat els investigadors de la UCAM, entre els quals es troba el José Abellán, director de la Càtedra de Risc Cardiovascular, ressalten que el consum moderat de pernil serrà no només no produeix efectes beneficiosos sobre la pressió arterial, sinó que també s’ha detectat que conté alguns pèptids que són antihipertensius i, possiblement, tinguin un efecte antidiabetógen.

Tradicionalment, el pernil serrà ha estat un aliment contraindicat per a pacients hipertensos pel seu alt contingut en sal. Però ara, els investigadors reconeixen que la seva ingesta podria ser beneficiosa per al control de la diabetis i, fins i tot, del colesterol. De confirmar-se aquestes troballes “estaríem davant un aliment amb excel·lents propietats nutritives i cardiosaludables”.

D’ara endavant, la Càtedra de Risc Cardiovascular de la UCAM, que ja es troba treballant en altres línies de recerca sobre l’alimentació i el risc cardiovascular, abordarà nous projectes relacionats amb la influència del pernil serrà en la baixada de sucre i de colesterol.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s