Evita picar entre hores, però què fer si el teu fill té gana?

Seguir una alimentació saludable és un aspecte clau per cuidar la salut dels nostres nens i nenes amb diabetis tipus 1. Una de les recomanacions és seguir cert ordre en els menjars i evitar picar entre hores.

A més d’ajudar a mantenir un bon estat de salut, mantenir un ordre en els menjars i evitar picar entre hores ajuda a portar millor control glucèmic. Així doncs, estaria indicat menjar entre 4 i 5 vegades al dia de manera general, sempre adaptant-ho a les pautes d’alimentació i insulina que el vostre equip de diabetis us indiqui.

No sempre és fàcil evitar menjar entre hores, ja que en alguns períodes els nens tenen més gana de l’habitual. És molt comú que presentin un apetit desmesurat durant les primeres setmanes després del debut o que en èpoques en les quals estan menys ocupats, com a l’estiu, tinguin més ganes de menjar.

picar_entre_horas

Picar entre hores dificulta el control de la diabetis
Picar entre hores, pot empitjorar i dificultar el control de la diabetis per diverses raons.
És possible que, després de picar entre hores, el nen o nena tingui menys apetit per al menjar principal. Això fa que sigui més difícil seguir les pautes alimentàries i d’insulina.
Quan es pica fora dels menjars pautats, cal escollir aliments sense hidrats de carboni per evitar una hiperglucèmia posterior. De totes maneres, cal tenir en compte que els aliments rics en greixos i proteïnes també poden augmentar la glucèmia.

Tres situacions en què està justificat picar entre hores

Quan els nens demanen picar entre hores, accedirem a oferir una mica de menjar, quan estigui justificat per:

  • un menjar previ lleuger
  • un augment de l’activitat
  • perquè hem espaiat més de l’habitual els menjars.

Pot ser que el teu fill o filla et demani picar entre menjars pautats puntualment. Així i tot, has d’observar el seu comportament i evitar que el picoteig es converteixi en un hàbit. Manteniu entretingut per evitar que pensi en el menjar o planteja avançar l’hora del següent menjar si és possible.
Quins aliments oferir si es va a picar entre hores, malgrat tot

Si el nen o la nena va a picar entre hores i no es va a tenir en compte en l’administració de la insulina, haurem d’oferir aliments sense o amb un contingut molt baix en hidrats de carboni.

Per escollir quins aliments oferir pot resultar útil tenir un llistat d’aliments ordenats per grups dels més als menys recomanables per a la salut. D’aquesta manera podem prioritzar l’elecció dels primers.

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s