Consells per aconseguir que la cura de la teva diabetis sigui més fàcil

La diabetis necessita unes cures diàries i constants. A vegades això pot fer que et sentis cansat i deixis de cuidar-te com deuria que ser, la qual cosa al seu torn farà que et sentis encara pitjor.

Una manera d’aconseguir que aquesta cura sigui una mica més fàcil és convertir-ho en un hàbit. Un hàbit és allò que fem de forma habitual i que en certa manera fem de forma automàtica, sense pensar-ho. Si aconseguim que tot allò que hem de fer en relació a la diabetis es converteixi en un hàbit, seran rutines que farem sense necessitat de pensar i ens sentirem millor.

A més, sent responsable de les cures de la diabetis aconseguiràs sentir-te més autònom i segur, i evitaràs conductes de sobreprotecció o renyi per part dels teus pares o del teu equip de diabetis. Si demostres que saps cuidar-te, evitaràs el control i la desconfiança, i aconseguiràs l’acompanyament i el suport dels quals t’envolten.

 

adolescente-sonriendo-pixabay-cc0-public-domain-580x435

Com convertir la cura de la diabetis en un hàbit?

Principalment necessites voler aconseguir-ho. Et pot ajudar a fer una llista amb els avantatges i els desavantatges d’ocupar-te de la teva diabetis. Per exemple, un desavantatge pot ser que el maneig de la diabetis requereix molt esforç. Com a avantatges, pots dir-te que evitaràs el reny o control dels altres, et sentiràs autònom i, en definitiva, molt millor.

Tres consells pràctics per ajudar-te al fet que la cura de la diabetis sigui un hàbit en lloc d’un tediós esforç diari:
1. Estableix objectius reals per avançar progressivament

Si, per exemple, no realitzes els controls glucèmics de forma ordenada, posa’t com a objectiu realitzar els mínims necessaris i a la mateixa hora aproximada. Pots posar-te una alarma o un senyal a casa perquè et serveixi de recordatori. L’objectiu final seria que realitzessis tots els controls necessaris, de forma ordenada i autònoma.
2. Cerca a persones que tinguin el mateix objectiu o que ho hagin aconseguit

Pots conèixer persones a través d’associacions, colònies o altres activitats dirigides a joves amb diabetis. Això et motivarà i t’adonaràs que no és impossible fer que el cuidado de la diabetis sigui un hàbit. Encara que requereix esforç, voluntat, constància i paciència, es pot aconseguir.
3. Demana ajuda

Si és necessari, demana ajuda a família, amics, companys, professionals de salut, professors… Te l’oferiran sense cap problema. Per aconseguir autonomia, de vegades necessites els consells de professionals o suport per part dels teus pares per resoldre dubtes o dur a terme certes cures. No dubtis a demanar ajuda!

En resum, amb aquests consells, podràs aconseguir que el maneig de la diabetis sigui un hàbit fàcil d’adquirir. Això s’acompanyarà d’una major confiança per part dels teus pares i una major llibertat per a tu, la qual cosa en definitiva es traduirà en un millor benestar i qualitat de vida per a tots.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s