6 silenciosos símptomes de la prediabetes

Quan els nivells de glucosa en la sang estan per sobre dels valors normals però no tan alts com per considerar-ho diabetis, se li denomina prediabetes, i les persones que presenten aquests nivells, si no prenen mesures preventives, estan en alt risc de desenvolupar diabetis tipus 2.

Aquestes mesures impliquen reduir el consum d’aliments amb alt índex glicémic mitjà, suprimir els de índex glicémic alt i augmentar l’activitat física. Però hi ha un problema, i és que moltes vegades els símptomes de la prediabetes són silenciosos i les persones no poden prevenir.

 

1. Visió borrosa: les pujades i baixades sobtades dels nivells de sucre en la sang (habituals en persones amb pre-diabetis) poden danyar l’habilitat de l’ull per enfocar, la qual cosa genera visió borrosa. Una vegada que es regulin els nivells de sucre, aquest símptoma hauria de desaparèixer.

2. Sed excessiva: Quan hi ha excés de sucre en la sang, el cos l’elimina a través de l’orina, la qual cosa impulsa a anar al bany més de l’habitual. Això, al seu torn, causa deshidratació i és el que produeix sed excessiva.

3. Ferides o infeccions que tarden a sanar: Els nivells alts de sucre en la sang retarden la circulació, per la qual cosa la pell necessita més temps per guarir-se a si mateixa. Per això, els petits blaus i talls triguen més del normal a sanar. La pre-diabetis també pot promoure el creixement de bacteris i fongs, que condueixen a infeccions recurrents en la pell, la vagina i/o el tracte urinari.

 

foto

4. Fatiga: El teu cos utilitza el sucre en la sang com a combustible, però la prediabetes provoca resistència a la insulina, la qual cosa fa que el teu cos no sigui capaç de convertir de manera eficient la glucosa en energia. En conseqüència sentis fatiga i cansament excessiu.

5. Augment o pèrdua de pes inexplicable: Quan el cos no pot obtenir l’energia que necessita de la glucosa en la sang, comença a cremar altres coses per obtenir energia, això pot provocar pèrdua sobtada de pes, encara que no facis dieta o exercici.No obstant això, la resistència a la insulina també pot fer que sentis gana i pugis de pes.

6. Àrees de la pell s’enfosqueixen: La insulina alta accelera la velocitat de reproducció de les cèl·lules de la pell, la qual cosa produeix ´acantosis pigmentaria´. Això passa quan la pell del coll, sota el braç o en els plecs dels colzes comença a enfosquir-se i adoptar una sensació llisa .

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s