I si falla la bomba d’insulina, què faig?

Tota persona portadora d’una bomba d’insulina hauria de tenir una pauta alternativa de tractament per administrar la insulina sense utilitzar la bomba, per si aquesta deixés de funcionar o succeís qualsevol altre incident com, per exemple, quedar-se sense catèters.

Quan això succeeix, hem de tenir un “pla B”: una pauta que consisteix en múltiples dosis d’insulina administrades mitjançant bolígrafs.

Quanta insulina ha d’administrar-se i com?

  • Els dies en què no es pugui utilitzar la bomba d’insulina, hem d’administrar una insulina lenta (una o dues vegades al dia, segons es tracti d’insulina Lantus® o insulina Levemir®) i diverses dosis d’insulina ràpida amb els menjars. Tot això administrat amb bolígrafs.
  • Els bolus d’insulina que administrem en la menjars seran els mateixos, però administrats amb els bolígrafs. Usarem la mateixa dosi i la mateixa insulina que la que usem amb la bomba (insulina Apidra®, insulina Humalog® o insulina Novorapid®).
  • La insulina basal que administra la bomba haurà de substituir-se per un anàleg d’insulina lenta (per exemple insulina Lantus® o Levemir®). Per a això, hem de sumar totes les unitats del ritme basal que ens infondria la bomba durant les hores de desconnexió i administrar-la en forma d’insulina lenta amb un bolígraf. A més, sempre vam sumar unes unitats addicionals (entre un 20% i un 25% segons l’edat) posat que amb el tractament amb bolígrafs sempre es necessita una dosi major d’insulina que amb el tractament amb bomba.

    El càlcul d’aquesta nova pauta no és difícil, però, com tot, és necessari que t’ho expliquin una vegada per saber utilitzar-la quan sigui necessari.

 

cateter-boligrafo-insulina-hsjd-580

Recorda:

  • Tota persona portadora de bomba d’insulina hauria de tenir o saber calcular la seva pauta alternativa en cas de desconnexió del dispositiu. Què passaria si un dissabte a la tarda la bomba deixa de funcionar? Què faries? És poc probable que succeeixi, però quan pansa és angustiante no saber què insulina cal administrar-li ni quina dosi.
  • Si el teu fill porta una bomba i no saps o no recordes el seu “pla B” hauries de preguntar-li-ho al seu equip habitual de diabetis.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s