Diabetis i menopausa: Quins són els seus efectes?

Com ja sabem la menopausa en un període de canvis en el cos de la dona en molts aspectes. La menopausa és un període incomodo però inevitable en totes les dones, però si tenim diabetis com ens pot afectar la menopausa? Quins efectes té aquesta sobre la diabetis? Va a ser més difícil controlar la meva diabetis? Aquestes són algunes de les preguntes que et pots fer, no obstant això és molt important conèixer quins són els efectes que van a succeir per després saber com controlar-los.

 

26-02-17-menopausia
Els efectes que ocorren en les dones menopáusicas i diabètiques són els següents:

Alteracions en els nivells de glucosa: això es deu al fet que algunes hormones (estrogen i progesterona) afecten la resposta de la insulina i en la menopausa els seus nivells solen variar i disminuir pel que van a ocórrer alteracions en els nivells de glucosa en sang. Has de conèixer que tan variable pot estar el teu glicemia per així poder evitar complicacions de la diabetis. Aquests canvis podrien ocasionar un diagnòstic de diabetis en aquelles dones que tenen factors de risc i no se’ls havia detectat la malaltia abans de la menopausa.

Augment de pes: durant la menopausa les dones solen augmentar de pes pels canvis hormonals que estan presentant, la qual cosa pot afectar el teu control de la glicemia. És molt important portar una dieta balancejada i fer exercici regularment per mantenir el pes.

Infeccions: altes concentracions de sucre en la sang predisposen a la proliferació de bacteris i per tant a infeccions, sobretot vaginals i urinàries. Si en la menopausa els nivells de glicemia augmenten, també va a augmentar el risc d’infeccions.

Insomni: els coneguts “calors” de la menopausa i la suor pot produir molèsties a l’hora de dormir i aquestes alteracions en el somni van a dificultar el teu control dels nivells de sucre en sang.

Alteracions sexuals: la diabetis afecta a les cèl·lules nervioses i això inclou també els vaginals i pot interferir en l’excitació i l’orgasme. A més durant la menopausa es produeix resequedad vaginal associada a la pèrdua dels estrògens el que pot ocasionar molèsties i dolor durant la relació sexual.

Augmenta el risc cardiovascular: tant la diabetis com la menopausa augmenten el risc de produir ateroesclerosis, és a dir el engrosamiento dels gots sanguinis, i això augmenta el risc de sofrir d’infart.

Augmenta el risc d’osteoporosi: en la menopausa tendim a convertir-nos persones més sedentàries la qual cosa sumat a la pèrdua de densitat òssia, s’afebleixen els ossos i es produeix l’osteoporosi.

Ara que ja sabem quins són els efectes que ens produeixen la menopausa i la diabetis hem de prendre les mesures preventives i les precaucions per evitar perdre el control i augmentar el risc de complicacions de la diabetis. Has de mantenir un estil de vida saludable, menjant una dieta balancejada baixa en greixos i carbohidrats i realitzant exercici regularment per evitar augmentar de pes. Recorda que has de monitorear els teus nivells de glucosa doncs encara que abans la tinguessis controlada, ara pots presentar alteracions en la teva glicemia i per això també has de consultar al teu metge.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s