Resistencia a la insulina e intolerancia a la glucosa

Com saps, la insulina és una hormona que es produeix en el pàncrees i la seva funció és la de proporcionar energia a les cèl·lules del cos mitjançant la glucosa.

A excepció de les persones amb Diabetis tipus 1, els qui depenen d’una aplicació manual d’aquesta hormona, la insulina generalment es produeix conforme a les exigències del que es consumeix, és a dir: a major quantitat de glucosa, major quantitat d’insulina ha de generar-se per metabolizarla.

medicion-de-glucosa

Què és la resistència la insulina?

No obstant això, quan el nivell de glucosa es manté elevat constantment, les cèl·lules de l’organisme desenvolupen resistència a l’acció de la insulina. Aquesta resistència augmenta gradualment, i es fa necessària major quantitat d’insulina per tractar la glucosa excedent en la sang, no obstant això, la insulina ja no funciona com ha d’i és aquí quan comencen les complicacions, doncs el nivell de glucosa en la sang continua augmentant sense control i portant amb si conseqüències com a risc de malaltia cardíaca, intolerància a la glucosa i Diabetis tipus 2.

Factors de risc per desenvolupar resistència a la insulina

Alguns factors de risc per desenvolupar la resistència a la insulina són:

  • Tenir antecedents familiars de Diabetis
  • Diabetis gestacional en les dones
  • Sobrepès o obesitat
  • Mancada d’exercici físic
  • Excés de grassa abdominal

Intolerància a la glucosa

La intolerància a la glucosa és una condició conseqüent amb la resistència a la insulina, i es refereix precisament a aquest estadi durant el qual la insulina produïda pel pàncrees resulta insuficient per metabolizar el sucre en la sang que es rep a través de l’alimentació, per la qual cosa el nivell de glucosa es manté elevat fins i tot en dejú amb nivells majors de 100 a 125 mg/dl, o bé, amb nivells majors a 140 mg/dl havent dinat; a la intolerància a la glucosa se li coneix també com prediabetes, doncs el nivell de sucre en la sang, encara que elevat, no pot classificar-se àdhuc com a Diabetis (nivells majors de 200 mg/dl).

És important aclarir que aquesta condició es pot canviar per evitar el diagnòstic de Diabetis mitjançant canvis en l’estil de vida, l’alimentació i l’activitat física. A més, revertir la resistència a la insulina i la conseqüent intolerància a la glucosa, eviten un altre tipus de riscos per a la salut en general

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s