EL TEU FILL ADOLESCENT ES REBEL·LA CONTRA LA SEVA DIABETIS

Mitos-realidades-insulina-Foto-Nota_NACIMA20151022_0024_6

 

Durant l’adolescència el control de la diabetis es fa una mica més difícil per a tots. El jove es mostra rebel i malhumorado. No vol sentir parlar de la malaltia i sembla passar dels riscos de les complicacions a llarg termini. Abandona dieta, controls, consells… El nen que portava “bé” la seva diabetis ha donat pas a un altre que, sovint, oblida el ja sabut i al que has d’estar contínuament recordant el que ha de fer.

La tasca de pares i educadors és passar del control al suport mantenint certa supervisió.

En tots els casos, la qual cosa millor va a funcionar és:

Comunicació fluïda
Negociació constant
Paciència i flexibilitat
Reforço positiu

Objectius realistes, evita establir un control obsessiu sobre les pautes de tractament

Una expectativa massa optimista del control metabòlic regular durant aquests anys adolescents serà probablement una causa innecessària de decepció i conflicte.

Els adolescents són molt sensibles a la pressió, per això les regles haurien de restringir-se a l’estrictament necessari. Recorda que un valor alt no és una catàstrofe, sinó una oportunitat d’aprendre.

La teràpia de la diabetis posa en perill la seva autoestima i imatge social. Ambdues estan en construcció i són molt fràgils durant aquesta etapa de la vida. La relació amb altres joves que també tenen diabetis pot ser un punt de referència en aquest moment. Algunes associacions de persones amb diabetis tenen grups de joves, com el de l’Associació de Diabètics de Catalunya (ADC).

Cada persona ha de trobar la seva pròpia forma de viure amb la seva diabetis

La diabetis és inevitable, tard o d’hora el teu fill ho assumirà. D’acord amb la seva personalitat li portarà més o menys temps acceptar-ho, podrà ser més o menys conscient o descurat. Totes les respostes tenen avantatges i desavantatges. Intenta respectar el camí que el teu fill triï en aquest moment i recolza-li en els seus intents per crear la millor relació possible amb la seva malaltia. .

No permetis que la diabetis ocupi tot l’espai de la vostra relació

Intenta no angoixar-te massa davant els errors del teu fill. És important para tot adolescent córrer riscos i provar límits, fins i tot encara que tingui diabetis. Recorda que els adults no sempre fem el que devem en relació amb la nostra salut, per la qual cosa tampoc pots demanar-li al teu fill que sempre faci el correcte.

Una actitud més flexible per la teva banda pot reduir el nombre de conflictes familiars i permetre que us concentreu en altres tasques importants. Escolta al teu fill i permet que expressi els seus sentiments, encara que et desagradin.

Les recriminacions constants i les actituds negatives us distanciaran més i no solucionaran el problema

Si el problema continua durant un període llarg de temps i aprecies que no hi ha progressos, busca l’ajuda de l’equip de salut. Prova a distanciar-te una mica, deixant que el jove estableixi la seva relació directament amb els professionals. Ells podran assessorar-te sobre si és necessari buscar atenció psicològica

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s