COM ES RELACIONEN ELS NIVELLS DE A1C AMB LA GLICÈMIA?

hemoglobin-a1c-diabetes-880x340

L’anàlisi de A1C és un de les eines més útils per avaluar els nivells de glucosa en sang durant els últims 3 mesos precedents. Aquest mesurament reflecteix quan ben s’ha manejat la diabetis en el trimestre anterior. A continuació, veurem el que significa un rang de valors de A1C en relació amb la precisió dels teus valors diaris de glucosa sanguínia.

Per comprendre millor la relació entre els valors de A1C i el rang de glicèmia anem a revisar les definicions de A1C i de glicèmia. La concentració de glucosa en sang determinada en un moment donat solament reflecteix el nivell de glucosa en aquest moment, mentre que l’A1C indica el valor mitjana de glucosa sanguínia, durant els últims 2 – 3 mesos. L’A1C mesura la saturació de l’hemoglobina amb glucosa, per la qual cosa també és cridada hemoglobina glicosilada.

La relació entre els valors de A1C i els de glucosa en sang està vinculada a un concepte denominat ” eGlucosa Mitjana” (eGP), el qual pot ser determinat a partir dels valors de A1C i s’expressa, igual que la glicèmia, en mg / dl. Per exemple, si el teu valor de A1C és de 7 % , aquest valor és equivalent a 154 mg / dl. Considerant que l’A1C representa un valor mitjana dels últims 3 mesos, llavors el teu valor mitjana de glicèmia pot ser estimat a partir dels valors de ePG.

Clar, et podràs preguntar, si el valor de eGP és una mitjana de sucre en la sang equivalent al dels últims 2 – 3 mesos, per què els meus valors mesurats de glucosa en el glucómetre no coincideixen amb els de el ePG? Això és a causa que la mitjana de ePG està referit a un període superior a 24 hores mentre que el mesurament del glucómetre és una mesura puntual. Si el teu mesures la teva glicèmia 5 vegades llavors pots calcular una mitjana de 5 valors mentre que el eGP es refereix a una mitjana de 24 hores posat que està relacionat amb els valors de A1C i, per tant, et permet aconseguir conclusions més precises. L’equivalència entre els valors de A1C i els nivells de glucosa es pot expressar de la següent manera:

6 % de A1C equival a aproximadament 135 mg glucosa / dl.
7 % de A1C equival a aproximadament 170 mg glucosa / dl.
8 % de A1C equival a aproximadament 205 mg glucosa / dl.

Idealment, hauries de mantenir els teus valors de A1C per sota de 7 %, el més prop de 6 %, perquè això significaria que la teva glicèmia mitjana durant els últims 2 mesos hauria estat entre 135 – 170 mg / dl, un rang majorment considerat fora de complicacions. Tenir un valor de A1C inferior a 6 % pot ser bé o dolent. Si la teva glicèmia es troba en el rang perfecte entre 80 – 120 mg / dl i tens un nivell de A1C al voltant de 6 %, indica que la persona sofreix d’episodis freqüents de hipoglucèmia..

Per emfatitzar, recorda que els valors de A1C permeten una millor comprensió de les fluctuacions del teu sucre sanguini i permet observar quan freqüent ocorren els becs de sucre en un període de 24 hores. L’avaluació d’aquests resultats indicaran si el maneig de la diabetis ha estat apropiat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s