GLUCOFY: La diabetis no invasiva

El pròxim divendres 18 de març a a les 18:30 a l’Espai de Salut- GSS de Lleida, farem la presentació de Glucofy, un dispositiu no invasiu i econòmic que detecta les variacions en els nivells de glucosa en sang i avisa a pacients i cuidadors.

CENRGR-WAAI8LZ_

Us deixem una petita explicació del projecte que ens presentaran.

LA DIABETIS

La diabetis tipus 1 és una de les afeccions endocrines i metabòliques més freqüents a la infància, i el número de nens i nenes que desenvolupa aquesta malaltia augmenta ràpidament cada any, especialment entre els infants més petits.
Un cop apareix, aquesta malaltia esdevé crònica, i l’afectat i el seu voltant ha d’aprendre a conviure-hi. Actualment hi ha diverses opcions terapèutiques per acompanyar al pacient, però la majoria són poc econòmiques o poc còmodes.

QUI SOM?

Som uns joves emprenedors que un bon dia vam començar a imaginar una alternativa a les opcions actuals per millorar la qualitat de vida de pacients amb diabetis. Poc a poc, la nostre idea va anar creixent, i vam començar a veure el potencial d’aquest projecte al començar a rebre inputs positius de pacients i associacions.

QUÈ ÉS GLUCOFY?

Glucofy està dissenyat per convertir-se en una eina més per controlar la diabetis i les variacions de la glucèmia en els pacients. Es tracta d’un dispositiu no invasiu i econòmic que detecta les variacions en els nivells de glucosa en sang, i avisa a pacients i cuidadors per tal que puguin actuar davant la situació i evitar-ne les conseqüències.
El dispositiu detecta, mitjançant sensors incorporats a la seva estructura, el pols del pacient,

temperatura corporal, moviments erràtics i sudoració. A partir de les dades obtingudes dels sensors, que son enviades a un mini ordinador que processarà la informació, podrem predir si el pacient està a punt de tenir un episodi de hipoglucèmia. El dispositiu avisarà al pacient i/o cuidadors per tal d’actuar davant de l’episodi abans que es produeixin conseqüències perjudicials.

PONENTS: Jordi Rancé, Joan Ruiz de Azúa, Roger Ribas, Alba Monjas (GlucoFy)

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s