IX CAMINADA PER LA DIABETIS 2015 TRANSDIABETES

cartella caminada-trans

Unes 250 persones han assistit aquest diumenge  8 de NOvembre a la caminada popular, IX Caminada per la Diabetis, organitzada per l’Associació de Diabètics de Catalunya, Delegació Lleida conjuntament amb l’Associació Dona Balàfia i l’Associació de Veïns de Balàfia. El propòsit de la caminada és el de fomentar l’activitat física en la gent que pateix diabetis, ja que és un dels 4 pilars fonamentals, junt amb la medicació, l’alimentació i l’educació diabetològica.

La caminada

Les dues caminades, de 5 i 10 km’s, han sortit juntes, després d’un breu escalfament del Centre Cívic de Balàfia en direcció a l’Avinguda Corregidor EscofeT. Al final de l’Avinguda Corregidor Escofet s’ha bifurcat, cap a l’esquerra, els que feïen 5 km (C/ Penedés, Rambla del Corregidor Escofet, Avinguda Peerson, Glorieta Font i Ouer, Carrer Xavier Puig i Andreu, una altra vegada cap a la Rambla del Corregidor Escofet, C/ Penedés i arribada) i cap a la dreta, els que en feïen 10 (Avinguda del Segre, Avinguda Madrid, Avinguda Alcalde Areny, Pont Nou-Passeig de Ronda, C/ Cardenal Cisneros, C/ de Ferran el Catòlic-Gardeny, Passeig Onze de Setembre, C/ Enric Farreny, Avinguda de Pinyana, C/ Penedés i arribada).

A mesura que es varen arribar els participants es va repartir  l’esmorzar i un cop hi sigueren tots, es va fer el sorteig de la cistella que consta d’un lot de productes específics per a diabètics i d’un glucòmetre amb tires reactives

DSC_0816

La Transdiabetes

La Transdiabetes és una iniciativa que neix al 2014 d’un grup de facebook que porta el nom de Noches sin Dormir.

La Transdiabetes té l’objectiu d’unificar les persones que conviuen dia a dia amb la diabetis, tant les persones que la pateixen, les que cuiden, les que ajuden o simplement les que simpatitzen amb la malaltia, i que aquest missatge, el 14 de novembre dia mundial de la diabetis, arribi a tot el món.

Aquesta iniciativa tracta que cada província realitzi una caminada o qualsevol activitat física on s’anirà passant l’emblema d’aquest acte, que és el cercle blau, que simbolitza la unió de totes les persones amb diabetis. El cercle que tenim aquí, va sortir de Cartagena, ha estat portat corrent per la ruta de Los Centinelas, ha estat a Picassent, després ha pujat a Montserrat per un noi diabètic que ho ha fet corrent i ha tornat amb bicicleta fins a Barcelona. Aquí es tanca el cercle i desprès d’aquí, se’n va cap a Madrid, on s’ajuntaran tots els cercles el dia 14 de Novembre, amb la caminada del dia Mundial de la Diabetis.

S’ha de tenir clar que amb diabetis o sense ella, podem fer realitat tot allò que ens proposem.

LOGO-TD1-A3

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s