Famosos diabètics que probablement desconeixies

famosos

La diabetis és una malaltia que afecta a gairebé 400 milions de persones a tot el món. No és una malaltia mortal si es controla adequadament amb insulina. Com a persones que són, existeixen famosos que tenen aquest tipus de dolència Qui són?

Tom Hanks
L’actor que va donar a Forrest Gump, va tenir un accident d’avió en ‘Naufrago’, va contreure la sida en la pel·lícula ‘Philadelfia’ i fins a va tenir l’honor de ser un capità de l’exèrcit americà a ‘Salvar al soldat ryan’ va comentar fa no gaire al programa de David Letterman que patia diabetis del tipus dos. L’actor nord-americà va revelar que va saber de la seva existència quan tenia 21 anys, però que no li ha impedit realitzar una vida normal.

Halle Berry
L’actriu Halle Berry va ser la primera afroamericana a guanyar un Oscar per la seva interpretació en la pel·lícula ‘Monster Ball’. Halle sofreix de diabetis tipus un des de 1989, any en el qual rodant una pel·lícula va sofrir un desmai i va entrar en coma. Des d’aquest mateix instant, l’actriu cuida molt la seva dieta i s’aplica insulina per mantenir els seus nivells normals.

Vanessa Williams
La cantant i actriu sap que és diabètica des dels 16 anys. Aquest fet no li ha parat els peus a l’hora de tenir una dilatada carrera al món del cinema i de la música. Vanessa Williams sempre ha intentat portar una vida sana fent esport i controlant la seva alimentació. Des de fa molt temps col·labora amb certes entitats que lluiten per la detecció de la diabetis de forma primerenca.

Larry King
El periodista nord-americà conegut com el “rei” de les entrevistes té diabetis del tipus dos des de fa 15 anys. A causa que portava una vida saludable, la notícia sobre la seva malaltia li va resultar sorprenent. La seva malaltia pot ser considerada hereditària ja que la seva tia també la va patir.

Nick Jonas
El menor dels germans Jonas va ser diagnosticat amb el tipus un l’any 2007. La seva malaltia no li ha privat de ser un dels cantants més reeixits dels últims anys al costat dels seus germans en el grup ‘Jonas Brothers’. El jove Nick va experimentar una fase dura abans de ser descoberta la seva diabetis ja que va perdre molt pes i va sofrir excés de set, símptomes molt comuns previs a la detecció. Des del seu descobriment, l’actor ha participat en diverses campanyes contra aquest problema.

Tant bon punt l’hi van diagnosticar la diabetis, va compondre aquesta  canço per expressar el que sentia

https://www.youtube.com/watch?v=npePnFk5Dns

Sharon Stone

La Femme Fatale i musa de molts cinèfils dels anys 90, combat contra la diabetis tipus un des de fa molts anys. L’any 2001 va sofrir un vessament cerebral que gairebé acaba amb la seva vida, en part produït per aquesta malaltia ja que augmenta el risc de sofrir problemes cerebrals. La pròpia actriu va confirmar temps després que va sofrir una experiència propera a la mort a causa d’aquest vessament. Va aconseguir tirar endavant i ara és molt estricta amb la seva alimentació.

Woody Allen
Woody Allen, actor i director molt reconegut per tots els afeccionats de la vuitena meravella, també pateix aquest tipus de malaltia. L’actor novaiorquès ho va confirmar en el lliurament del Príncep d’Astúries durant l’any 2002. “No mereixo aquest premi, però com tampoc mereixo tenir diabetis”.

Diego Armando Maradona
Després de la seva vida d’excessos, sobrepès i addiccions de les quals va haver d’internar-se en un centre de rehabilitació a Cuba, l’astre argentí va descobrir que patia de diabetis de tipus dos. En conèixer la notícia, Maradona va saber que no podia seguir amb aquesta vida i va aprendre a canviar d’hàbits per la salut del seu cos. Això no li ha impedit seguir realitzant una vida normal, fins i tot arribant a ser seleccionador d’Argentina en el Mundial del 2010.

Steven Redgrave

L’atleta Steven Redgrave, sofreix diabetis des de 1997. No obstant això, després de rebre el diagnòstic, el remer va seguir entrenant intensament i així va aconseguir guanyar la seva cinquena medalla d’or en les Olimpíadas de Sydney (2000).

Salma Hayek

La popular actriu mexicana va sofrir diabetis gestacional durant l’embaràs de la seva filla Valentina Paloma.

Elvis Presley
El Rei del Rock patia diabetis tipus 2. Va morir als 42 anys.

H. G. Wells
Notable novel·lista i filòsof britànic. Un dels pioners en la literatura de ciència ficció i autor de la guerra dels mons era diabètic.

Altres famosos amb diabetis:

George Lucas ( director i creador de la saga Star Wars )

Ray Kroc ( cofundador de McDonalds )

Steve Jobs ( fundador de Apple )

Liz Taylor ( actriu )

Spencer Tracy ( actor )

Jose Mª Escribá de Balaguer ( fundador del Opus Dei )

Karol Wojtlyla ( papa Juan Pau II )

Gary Hall Jr. ( Campió olimpic de natació per USA )

Tom Kingery ( Corredor de IronMan i triatlons )

Jau Cutler ( Quaterback dels Denver Broncos )

Charlie Kimball ( Corredor de la Nascar )

Domenique Wilkins ( Ex- jugador de la NBA )

Adam Morrison ( Jugador del Charlotte Bobcats de la NBA )

BB King ( music )

Neil Young ( music )

Carlos Sobera ( presentador de televisió )

Rocio Jurado ( cantant )

Josu Feijoo ( alpinista )

Moha ( Jugador de futbol )

Belen Esteban ( tertuliana de tv )

Jordi Coromina ( Jugador de l’OK lliga )

Francisco Gomez (  Ex ugador de la lliga ACB )

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s