Símptomes de la diabetis que has de reconèixer per detectar-la a temps

simptomes abans de tenir diabetis

Com amb qualsevol altra malaltia, és important que coneguis els senyals primerencs de la diabetis per poder identificar-la des dels seus inicis i evitar problemes en el futur. Assabenta’t aquí dels símptomes als quals has de parar esment.

Detectar qualsevol condició en les seves etapes més primerenques és fonamental, i la diabetis no és l’excepció. Sovint, els símptomes inicials de la diabetis gairebé ni es noten, especialment els de la del tipus 2, perquè solen ser molt lleus, i és freqüent ignorar-los o atribuir-los a un altre problema de salut. No obstant això, si experimentes alguns dels símptomes que t’indiquem a continuació, acudeix sense demora al teu metge perquè et faci la prova de diabetis. Si no es tracta a temps, la diabetis pot donar lloc a complicacions molt serioses, que van des de problemes renals (en els ronyons), cardíacs (en el cor) i en els ulls (incloent ceguesa), fins a una amputació o coma diabètic, per nomenar alguns.

Entre els símptomes que t’ajuden a identificar la diabetis en els seus inicis estan els següents:

1. Molta sed i necessitat d’orinar freqüentment.
Ambdues coses són dels primers senyals típics de la diabetis. La raó: si tens diabetis, l’excés de glucosa o sucre en la sang s’acumula, i els teus ronyons es veuen obligats a treballar més del normal per filtrar-ho i absorbir-ho. Si els teus ronyons tenen dificultats per controlar els nivells elevats de sucre, l’excés de glucosa s’expulsa a través de l’orina juntament amb els líquids extrets (que es treuen) dels teixits. Això et fa orinar amb més freqüència, la qual cosa pot provocar deshidratació. I mentre més líquids beguis per calmar la set que asseguis, més orines.

2. Fatiga.
Un altre dels primers símptomes de la diabetis és la fatiga sense motius aparents. La causa principal d’aquesta fatiga o cansament és que el cos d’un diabètic no té la insulina que necessita perquè el sucre en la sang entri en les cèl·lules, on es converteix en energia energia (perquè no produeix suficient o perquè no funciona bé, hi ha resistència a la insulina). Sense l’energia que serveix de combustible perquè el cos pugui funcionar, la persona se sent extremadament cansada. Hi ha altres factors que poden contribuir a la fatiga, sobretot la deshidratació, l’obesitat i la pressió arterial elevada o hipertensió que freqüentment s’associen a la diabetis.

3. Pèrdua de pes.
Un símptoma de la diabetis que també es pot presentar a l’inici és la pèrdua de pes sense motius aparents. Si orinar amb freqüència et fa perdre glucosa, al costat d’ella també perds calories. Alhora, la diabetis pot impedir que el sucre que consumis amb els aliments arribi a les teves cèl·lules per convertir-se en energia. Com el teu cos necessita energia per funcionar, com aquesta sucre, aquestes calories i aquesta energia no arriba a les cèl·lules, si pateixes de diabetis probablement tinguis molta gana. El resultat d’aquesta combinació és una pèrdua de pes que pot ser ràpida, sobretot si tens diabetis de tipus 1.

4. Visió borrosa.
És un altre dels símptomes de la diabetis que poden presentar-se a l’inici de la diabetis és la visió borrosa. Moltes persones en les primeres etapes de la diabetis comencen a notar problemes amb la seva vista, especialment visió borrosa. Els nivells elevats del sucre en la sang, que està surant en el torrent sanguini, treuen líquid dels teixits del cos, incloent dels del cristal·lí dels ulls. La falta de líquid afecta la capacitat de l’ull per enfocar-se. Si no es controla o si s’agreuja, la diabetis pot danyar els gots sanguinis en la retina (la part de darrere de l’ull). En la majoria de les persones, aquests canvis primerencs no causen problemes significatius en la visió. Però si la diabetis s’aguditza o si els canvis progressen sense que es detectin, poden donar lloc a la disminució en la visió (retinopatia diabètica de diferents graus) o fins i tot a la ceguesa.

5. Nafres o magulladuras que demoren a sanar-se i infeccions freqüents.
Ambdues coses semblen ser més freqüents en els diabètics. No se sap amb certesa la causa. Pot haver-se d’al fet que els nivells elevats de glucosa que interfereixen amb el procés natural de sanación del cos, i també la seva capacitat de combatre les infeccions. En les dones són freqüents en particular les infeccions vaginals causades per fongs i les infeccions de la bufeta (cistitis).

6. Entumecimiento o sensació de formigueig en els peus.
Es deu al fet que l’elevació del sucre o glucosa en la sang que pot donar lloc a danys en les terminacions nervioses o en els nervis (es coneix com neuropatía diabètica). No es refereix al fet que en si causi ansietat. Es refereix, per exemple, a una sensació de cremor en els peus.

7. Genives vermelles, inflades o adoloridas.
La diabetis pot afeblir la capacitat del teu cos per combatre els gèrmens, la qual cosa augmenta la probabilitat de desenvolupar infeccions en les teves genives i en els ossos que mantenen les dents en el seu lloc. És possible que les genives se separin de les dents i aquests s’afluixin, o que es formin nafres en les genives, sobretot si tens una infecció en elles abans del començament de la diabetis.

Altres factors que has de tenir en compte:
Tenir sobrepès.
Haver patit de diabetis durant un embaràs (diabetis gestacional).
Tenir antecedents familiars de diabetis.

És important que et fixis en els possibles senyals de la diabetis per detectar la malaltia en els seus inicis, abans que tingui temps d’ocasionar danys en el teu organisme. Però com la diabetis de vegades no dóna símptomes al principi, el millor és que et facis controls dels nivells de sucre en la sang durant les teves revisions mèdiques mèdiques regulars. Si els teus nivells estan elevats, el teu metge pot iniciar el tractament immediatament.

Si la diabetis no es tracta, pot causar danys seriosos en el cos. Però si segueixes les indicacions del teu metge i participes activament en el tractament, estaràs posant el teu granit de sorra per manejar la diabetis i portar una vida normal i saludable.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s