El bàsic sobre la insulina / Lo básico sobre la insulina

insulina2.Hi ha diferents tipus d’insulina segons la velocitat amb la qual fan efecte, quan tenen el seu màxim efecte i quant duren.
.La insulina està disponible en diferents potències; la més comuna és O-100.

Dins del pàncrees, les cèl·lules beta produeixen l’hormona insulina. Amb cada menjar, les cèl·lules beta alliberen insulina per ajudar al cos a utilitzar o emmagatzemar la glucosa que obté dels aliments.

En persones amb diabetis de tipus 1, el pàncrees ha deixat de produir insulina. S’han destruït les cèl·lules beta, i les persones necessiten injeccions d’insulina per usar la glucosa dels aliments.

Les persones amb diabetis de tipus 2 produeixen insulina, però el cos no respon bé a ella. Algunes persones amb diabetis de tipus 2 necessiten pastilles per a la diabetis o injeccions d’insulina per ajudar al cos a usar la glucosa com a font d’energia.

No es pot prendre insulina en pastilla perquè durant la digestió es descompon, igual que la proteïna en els aliments. Ha d’injectar-se en el greix sota la pell perquè pugui incorporar-se a la sang.

Tipus d’insulina

La insulina d’acció ràpida comença a fer efecte 15 minuts després de la injecció, té el seu màxim efecte al cap d’una hora i és eficaç durant dues a quatre hores. Tipus: Insulina *glulisina (*Apidra), insulina *lispro (*Humalog) i insulina *aspart (*NovoLog)
La insulina regular o d’acció breu generalment arriba al flux sanguini 30 minuts després de la injecció, té el seu màxim efecte de dos a tres hores després de la injecció i és eficaç durant aproximadament tres a sis hores. Tipus: *Humulin R, *Novolin R.
La insulina d’acció intermèdia generalment arriba al flux sanguini aproximadament dos a quatre hores després de la injecció, té el seu màxim efecte de quatre a dotze hores després de la injecció i és eficaç durant aproximadament dotze a divuit hores. Tipus: *NPH (*Humulin N, *Novolin N)
La insulina d’acció perllongada generalment arriba a la sang diverses hores després de la injecció i tendeix a mantenir sota el nivell de glucosa durant un període de 24 hores. Tipus: Insulina *detemir (*Levemir) i insulina *glargina (*Lantus)

La insulina prèviament barrejada pot ser útil per a les persones a les quals els resulta difícil extreure insulina de dos flascons i llegir les indicacions i dosi correcta. També és útil per els qui tenen problemes de vista o destresa manual, i és convenient per a les persones en les quals s’ha estabilitzat la diabetis amb aquesta combinació.
Característiques de la insulina

La insulina té tres característiques:

Temps d’inici és el temps que transcorre abans que la insulina arribi a la sang i comenci a baixar el nivell de glucosa.
El punt pico o d’acció màxima és quan la insulina té la seva màxima potència pel que fa a la reducció de glucosa en la sang.
Durada és el temps que la insulina continua reduint el nivell de glucosa.

Additius en la insulina

Tots els tipus d’insulina tenen ingredients addicionals. Aquests impedeixen que sorgeixin bacteris i ajuden a conservar un equilibri neutral entre àcids i bases. A més, les insulines d’acció intermèdia i perllongada també contenen ingredients que perllonguen la seva acció. En casos poc comuns, els additius poden causar una reacció al·lèrgica.

Tipus d’insulina Inici de l’acció Pic de l’acción Duració de l’acció
Lispro 5-10min 1-2h 3-4h
Aspart 5-10min 1-2h 3-4h
Glulisina 5-10min 1-2h 3-4h
Regular 30-60min 2-4h 6-8h
NPH 1-3h 5-7h 13-16h
Lenta 1-3h 4-8h 13-20h
Ultralenta 2-4h 8-14h menos de 20h
Detemir 2-4h Variable 18-24h
Glargina 2-4h Variable 20-24h
insulina2

  • Hay diferentes tipos de insulina según la velocidad con la que surten efecto, cuándo tienen su máximo efecto y cuánto duran.
  • La insulina está disponible en diferentes potencias; la más común es U-100.

Dentro del páncreas, las células beta producen la hormona insulina. Con cada comida, las células beta liberan insulina para ayudar al cuerpo a utilizar o almacenar la glucosa que obtiene de los alimentos.

En personas con diabetes de tipo 1, el páncreas ha dejado de producir insulina. Se han destruido las células beta, y las personas necesitan inyecciones de insulina para usar la glucosa de los alimentos.

Las personas con diabetes de tipo 2 producen insulina, pero el cuerpo no responde bien a ella. Algunas personas con diabetes de tipo 2 necesitan pastillas para la diabetes o inyecciones de insulina para ayudar al cuerpo a usar la glucosa como fuente de energía.

No se puede tomar insulina en pastilla porque durante la digestión se descompone, al igual que la proteína en los alimentos. Debe inyectarse en la grasa debajo de la piel para que pueda incorporarse a la sangre..

Dentro del páncreas, las células beta producen la hormona insulina. Con cada comida, las células beta liberan insulina para ayudar al cuerpo a utilizar o almacenar la glucosa que obtiene de los alimentos.

Tipos de insulina

  • La insulina de acción rápida comienza a surtir efecto 15 minutos después de la inyección, tiene su máximo efecto al cabo de una hora y es eficaz durante dos a cuatro horas. Tipos: Insulina glulisina (Apidra), insulina lispro (Humalog) e insulina aspart (NovoLog)
  • La insulina regular o de acción breve generalmente llega al flujo sanguíneo 30 minutos después de la inyección, tiene su máximo efecto de dos a tres horas después de la inyección y es eficaz durante aproximadamente tres a seis horas. Tipos: Humulin R, Novolin R.
  • La insulina de acción intermedia generalmente llega al flujo sanguíneo aproximadamente dos a cuatro horas después de la inyección, tiene su máximo efecto de cuatro a doce horas después de la inyección y es eficaz durante aproximadamente doce a dieciocho horas. Tipos: NPH (Humulin N, Novolin N)
  • La insulina de acción prolongada generalmente llega a la sangre varias horas después de la inyección y tiende a mantener bajo el nivel de glucosa durante un periodo de 24 horas. Tipos: Insulina detemir (Levemir) e insulina glargina (Lantus)

La insulina previamente mezclada puede ser útil para las personas a las que les resulta difícil extraer insulina de dos frascos y leer las indicaciones y dosis correcta. También es útil para quienes tienen problemas de vista o destreza manual, y es conveniente para las personas en las que se ha estabilizado la diabetes con esta combinación.

Características de la insulina

La insulina tiene tres características:

  • Tiempo de inicio es el tiempo que transcurre antes de que la insulina llegue a la sangre y comience a bajar el nivel de glucosa.
  • El punto pico o de acción máxima es cuando la insulina tiene su máxima potencia con respecto a la reducción de glucosa en la sangre.
  • Duración es el tiempo que la insulina continúa reduciendo el nivel de glucosa.

Aditivos de la insulina

Todos los tipos de insulina tienen ingredientes adicionales. Estos impiden que surjan bacterias y ayudan a conservar un equilibrio neutral entre ácidos y bases. Además, las insulinas de acción intermedia y prolongada también contienen ingredientes que prolongan su acción. En casos poco comunes, los aditivos pueden causar una reacción alérgica.

Tipo de insulina Inicio de la acción Pico de la acción Duración de la acción
Lispro 5-10min 1-2h 3-4h
Aspart 5-10min 1-2h 3-4h
Glulisina 5-10min 1-2h 3-4h
Regular 30-60min 2-4h 6-8h
NPH 1-3h 5-7h 13-16h
Lenta 1-3h 4-8h 13-20h
Ultralenta 2-4h 8-14h menos de 20h
Detemir 2-4h Variable 18-24h
Glargina 2-4h Variable 20-24h

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s